ua en ru

У Зеленського відреагували на можливість повної мобілізації в Росії

У Зеленського відреагували на можливість повної мобілізації в Росії Фото: керівник Офісу президента Андрій Єрмак (Віталій Носач, РБК-Україна)

У ЗМІ з'явилася інформація, що керівництво РФ може оголосити загальну мобілізацію в країні. Україна ж готується до різних сценаріїв.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

"Bloomberg з посиланням на європейських високопосадовців пише, що Росія витратила більшу частину свого військового потенціалу у війні з Україною. Тому не виключено, що Кремль може оголосити загальну мобілізацію. Україна готується до різних сценаріїв", - написав Єрмак.

При цьому він звернув увагу Заходу на можливість такого перебігу подій, а тому закликав до негайного надання Україні необхідної зброї.

"Якщо на Заході є розуміння імовірності найгірших (сценаріїв - ред.), то саме зараз час оперативно зміцнити здатність України до оборони", - зазначив Єрмак.

Росія оголосить мобілізацію?

Нагадаємо, за даними агенства Bloomberg, Росія може оголосити загальну мобілізацію через великі втрати й брак особового складу в армії.

При цьому російські джерела зазначають, що президент РФ Володимир Путін досі проти такого кроку, оскільки початок мобілізації означатиме публічне визнання війни.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.