ua en ru

Заява Яценюка про відставку з посади прем'єр-міністра вже направлена Раді, - Турчинов

Заява Арсенія Яценюка про відставку з посади прем'єр-міністра України вже направлено на адресу Верховної Ради України.

Заява Арсенія Яценюка про відставку з посади прем'єр-міністра України вже направлено на адресу Верховної Ради України. Про це заявив сьогодні на засіданні парламенту спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.

"За моєю інформацією заява (Яценюка про відставку) вже пішла з Кабінету міністрів. Як тільки вона дійде до Верховної Ради, вона невідкладно буде направлена в профільний комітет, і він невідкладно розгляне цю заяву, щоб винести її на розгляд в зал. Я особисто буду контролювати, щоб це питання було розглянуто комітетом невідкладно", - заявив Турчинов.

Спікер також зазначив, що отримав листа від Президента України Петра Порошенка з проханням про винесення вотуму довіри Кабінету міністрів України.

"Я доручив секретаріату Верховної Ради та Інституту законодавства, щоб вони вночі опрацювали це питання. Але, на жаль, у Конституції України та законі про Кабінет міністрів немає положення про вотум довіри уряду. Тому, очевидно, малося на увазі, щоб парламент визначився з заявою про відставку прем'єра", - заявив Турчинов.

Тому, за словами спікера, як тільки в парламент надійде відповідна заява Яценюка, депутати невідкладно її розглянуть.