ua en ru

Заява Луценка може зашкодити взаємодії антикорупційних органів,- НАБУ

Заява Луценка може зашкодити взаємодії антикорупційних органів,- НАБУ Фото: генеральний прокурор України Юрій Луценко

Луценко повинен був розібратися по суті скарги та прийняти заходи, як того вимагає закон

Заява генерального прокурора України Юрія Луценка може зашкодити взаємодії антикорупційних органів. Про це сообщает прессс-служба Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

В Бюро зазначили, що не просили Луценка притягнути до відповідальності керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького, про що генпрокурор повідомив під час прямого ефіру на одному з телеканалів.

У НАБУ роз'яснили, що швидше за все мова йшла про скаргу, яку бюро направило у відповідь на бездіяльність Холодницького при розслідуванні справи МАУ.

Зокрема, 10 листопада 2016 року детективи НАБУ направили голові САП повідомлення про підозру керівнику та головному бухгалтеру авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", а також екс-голові Державіаслужби України, у заволодінні держкоштами.

Наголошується, що 24 листопада в НАБУ надійшов лист з відмовою у погодженні вказаних повідомлень про підозру з підписом Холодницького.

"Проаналізувавши лист, детективи Бюро прийшли до висновку про невідповідність зроблених суджень і висновків фактичним даними, підтвердженими матеріалами кримінального провадження", - підкреслили в НАБУ.

Тому, згідно із законом, генпрокурору була направлена скарга щодо бездіяльності керівника САП.

В Антикорупційному бюро акцентували увагу на тому, що бездіяльність Холодницкого оскаржена у встановленому законом порядку.

"Однак, замість того, щоб розібратися по суті скарги та прийняти заходи, як того вимагає закон, генеральний прокурор зробив публічну заяву, що може зашкодити взаємодії між НАБУ і САП", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ попросив Луценка притягнути до відповідальності Холодницкого.