ua en ru

Завтра відбудеться надзвичайне засідання комітету Європарламенту у закордонних справах щодо України, - МЗС

Завтра відбудеться надзвичайне засідання комітету Європейського парламенту у закордонних справах щодо ситуації в Україні.

Завтра відбудеться надзвичайне засідання комітету Європейського парламенту у закордонних справах щодо ситуації в Україні. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"Українська сторона ініціювала скликання надзвичайного засідання комітету Європейського парламенту з закордонних справ для обговорення ситуації в Україні... Відкрите засідання розширеного бюро комітету Європарламенту з закордонних справ відбудеться вдень 22 липня в Брюсселі", - йдеться в повідомленні.

Коментуючи цю ініціативу, міністр закордонних справ України Павло Клімкін зазначив, що незважаючи на новий міжнародний контекст ситуації в Україні, який з'явився після трагедії з малайзійським літаком, і незважаючи на очевидну причетність до цього злочину терористів, які діють при безпосередній допомозі Москви, Росія продовжує ігнорувати вимоги міжнародного співтовариства і відмовляється зайняти конструктивну позицію з метою деескалації ситуації.

Зазначимо, що Клімкін 22-23 липня здійснить робочий візит до Брюсселя. Програмою візиту передбачено участь міністра в спеціальній зустрічі Ради міністрів ЄС, міністерській зустрічі ЄС - країни " Східного партнерства".

Заплановані окремі двосторонні зустрічі Клімкіна з міністрами держав-членів ЄС та комісаром ЄС з розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле.