ua en ru

Завал на шахті "Комсомолець Донбасу" планують ліквідувати за 12 годин

Завал на підприємстві "ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу", що виникла сьогодні вранці через викид метану і блокував під землею трьох гірників, планують ліквідувати за 12 годин. Про це повідомили в холдингу ДТЕК.

О 15:00 за київським часом в районі аварії була включена додаткова система вентилювання аварійної ділянки, яка дозволить знизити концентрацію метану, щоб забезпечити умови для робіт по прибиранню гірської маси і розчищення завалу. "Роботи з прибирання гірської маси попередньо заплановано виконати протягом найближчих 12 годин (3-4 зміни)", - йдеться в повідомленні.

За словами акціонера компанії ДТЕК Ріната Ахметова, "робиться все можливе, щоб врятувати двох що залишилися під завалом шахтарів Романа Процика і Геннадія Шевченка, і на це кинуті кращі сили". "З цієї трагедії треба зробити найжорсткіші, самі відповідальні висновки. Проблема безпеки - це найголовніша проблема в роботі шахт. І ми її зобов'язані вирішити", - заявив Ахметов. "Робота шахти не відновиться, поки ми не будемо абсолютно впевнені в безпеці людей. Ми сумуємо разом з сім'єю загиблого і продовжуємо сподіватися на диво у відношенні двох що залишилися під завалом людей", - відзначив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

Нагадаємо, сьогодні о 5:20 за київським часом на підприємстві "ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу" (Кіровське, Донецька область) стався спонтанний викид метану без спалаху в районі конвеєрного штреку 2-ї західної лави пласта l4 блоку 5 (прохідницький ділянку N6) . На аварійній ділянці у момент події працювали 4 людини. Один з них за допомогою саморятувальника зміг самостійно вийти із зони аварії. У результаті пошуково-рятувальних робіт було знайдено тіло одного загиблого гірника, 1982 р. н. На місці події працюють 5 взводів Державної воєнізованої гірничорятувальної служби та 29 працівників шахти. Діє штаб з ліквідації аварії.

Читайте також: Робота шахти ДТЕК "Комсомолець Донбасу" припинена через аварію