ua en ru

Захист Тимошенко звернеться сьогодні із заявою на дії судді Кірєєва до Карпачової, - Власенко

Захист екс-прем'єр-міністра України, лідера партії БЮТ-Батьківщина Юлії Тимошенко сьогодні звернеться із відповідною заявою на дії головуючого по справі Тимошенко судді Родіона Кірєєва до Вищої ради юстиції, а також до уповноваженого з прав людини Ніни Карпачової. Про це на прес-конференції розповів народний депутат України Сергій Власенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми звернемося до Вищої ради юстиції із заявами на дії, які, на наш погляд, брутально незаконні, судді Кірєєва щодо призначення абсолютно невиправданого терміну на ознайомлення із справою і таким чином позбавивши Тимошенко права на захист. Також звернемося до уповноваженого з прав людини пані Карпачової для того, щоб вона увійшла у процес як незалежний учасник і подивилася, чи дотримуються в Україні права людини", - сказав Власенко.

Разом із цим, за словами Власенка, сьогодні захист звернеться до науково-консультативної ради при Вищому суді України з проханням розглянути судову практику з питань надання строків для ознайомлення з матеріалами справ.