ua en ru

Засідання Верховної ради розпочнеться у відкритому режимі

Засідання Верховної ради розпочнеться у відкритому режимі Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна, Віталій Носач)

Рада розгляне питання введення воєнного стану

Засідання Верховної ради України, на якому заплановано розгляд питання про введення воєнного стану, розпочнеться у відкритому режимі. Про це повідомив голова Верховної ради Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Парубія, перед голосуванням за відповідний законопроект у Раді виступить президент України Петро Порошенко.

"Зараз розпочнеться. Я повідомляю, що згідно регламенту, президент може мати слово до депутатів. Я пообіцяв, що після того, як буде відкрита сесія я дам 5 хвилин для виступу президенту України. А потім перед сходженням до питання оголошу загальну перерву на півгодини. Це нормальна робоча система, колеги", - заявив Парубій.

Так, станом на 16:30 в Раді продовжується реєстрація народних депутатів.

Нагадаємо, 25 листопада Російська Федерація атакувала українські кораблі в Азовському морі, в результаті чого були захоплені три українські корабля. Через дії РФ Порошенко вчора скликав засідання військового кабінету. Після цього відбулося засідання Ради нацбезпеки і оборони України, на якому Порошенку рекомендували прийняти рішення про введення воєнного стану.

Як писало РБК-Україна, на даний момент вже оприлюднений указ Порошенка про введення військового стану, тепер відповідне рішення повинна прийняти Рада.