ua en ru

Засідання Бюджетного комітету сьогодні не відбулося через відсутність кворуму, - нардеп

Засідання Бюджетного комітету сьогодні не відбулося через відсутність кворуму. Про це повідомив народний депутат фракції "Батьківщина", член Бюджетного комітету Олег Медуниця, передає кореспонде6нт РБК-Україна.

"Сьогодні було зірвано засідання Бюджетного комітету Верховної Ради, оскільки на нього прийшло тільки 7 з 37 членів, кворуму не було. Це було викликано тим, що нам не повідомили про це засідання заздалегідь. Спочатку час засідання комітету переносилося кілька разів. На мій погляд, таким чином вони (глава і члени від Партії регіонів) домагалися, щоб опозиція не взяла участь у засіданні комітету, а вони змогли ухвалити незаконне рішення про перерозподіл бюджетних коштів", - заявив він.

Депутат підкреслив, що мова йде про прийняття розпоряджень про затвердження двох документів уряду.

"Без рішення комітету перерозподіл бюджетних коштів неможливо. Це два документи: № 472-р та № 459 від 3 липня. Вони припускають перерозподіл бюджетних коштів на суму від 2,2 млрд грн", - зазначив Медуниця.

За його словами, в такій ситуації відсутність кворуму голова комітету піде на порушення норм регламенту.

"Геллер сказав, що застосує процедуру затвердження без засідання комітету, щоб дистанційно було затверджено це розпорядження уряду. Тому я буду писати в регламентний комітет звернення про порушення норм регламенту, адже це пряме порушення... Ми цього не допустимо. Тоді регламентний комітет може скасувати це незаконне рішення", - зазначив нардеп.

Водночас на засіданні Бюджетного комітету розглядалося питання затвердження перерозподілу бюджетних коштів згідно з розпорядженням уряду №472-р.

Зазначимо, зокрема, даним розпорядженням Кабмін виділив 201,7 млн грн на державні телерадіокомпанії, 144 млн грн на ремонт приміщень судів, 30 млн грн на проведення в Києві засідання ради міністрів ОБСЄ, 50 млн грн на будівництво комплексу "Охматдиту", 47,9 млн грн на святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі, 90 млн грн на святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, 40 млн грн на реконструкцію транспортної розв'язки на Поштовій площі в Києві і 50 млн грн на будівництво у Києві метро до Одеської площі.