ua en ru

Для запуску суспільного мовлення необхідно 2,5 млрд грн

Для запуску суспільного мовлення необхідно 2,5 млрд грн Фото: Артем Біденко

Мінфін планує виділити на суспільне мовлення лише 661 млн грн

Для запуску та початку роботи суспільного мовлення з державного бюджету необхідно виділити не менше 2,5 млрд грн. Про це сьогодні, 6 листопада, під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив заступник міністра інформаційної політики Артем Біденко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для визначення реальної потреби бюджетного фінансування видатків суспільного мовника наступного року НТКУ склала розрахунки та звела за всіма телеорганізаціями, які мають увійти до суспільного мовника, і під час підготовки бюджетного запиту до проекту державного бюджету на 2016 рік надала цю інформацію головному розпоряднику коштів - Держкомтелерадіо... Обсяг реальної потреби фінансування з загального фонду державного бюджету України для успішного запуску та початку роботи суспільного мовника для належного рівня повинен складати не менше 2,5 млрд грн", - заявив Біденко.

При цьому він також зазначив, що при підготовці бюджетного запиту до проекту держбюджету на 2016 рік Міністерством фінансів було доведено до Держкомтелерадіо граничних обсяг фінансування за програмою "Виробництво та трансляція телерадіопрограм для державних потреб" в 661 млн грн.

Нагадаємо, Верховна Рада хоче створити иновещательную телерадіокомпанію Ukraine Tomorrow.