ua en ru

Запуск опалювального сезону в Києві може зайняти тиждень

Запуск опалювального сезону в Києві може зайняти тиждень Фото: запуск опалення у Києві розтягнеться на тиждень

Такі терміни "Київенерго" пов'язує з 60%-вою зношеністю тепломереж

"Київенерго" припускає, що запуск опалювальної системи Києва може розтягнутися на тиждень. Про це телеканалу "112 Україна" повідомив директор підприємства "Київські теплові мережі" ПАТ "Київенерго" Євген Глушак.

За його словами, незважаючи на те, що через похолодання опалювальний сезон стартує раніше графіка (17 жовтня), така тривалість повного підключення столиці до тепла обумовлена зношеністю теплових мереж міста.

"Система за 25 років кілька зносилася і 60% тепломереж вже досить старі. Ми вже підключили 42% дитячих садків, 20% лікувальних закладів, стаціонарів, пологових будинків, 9% шкіл. Процес підключення має бути протягом 7 днів. Основну масу ми плануємо протягом перших трьох днів. Рішення про початок опалювального сезону у житловому фонді починається на підставі розпорядження КМДА. Ми готові його почати в будь-який момент, як тільки вийде розпорядження", - повідомив Глушак.

За його словами, КМДА має підписати розпорядження (про опалення в квартирах), коли температура впаде нижче 8 градусів на вулиці і якщо в квартирах температура буде нижче 18 градусів.

"Попередньо говорили про 17 жовтня. Проте зараз експерти кажуть, що ця дата може змінитися, тому що зараз температурні показники на вулиці зменшилися", - додав Глушак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що магістральні тепломережі України зношені на 70%.