ua en ru

Запорізькі лікарні отримали медпрепарати майже на мільйон гривень

Запорізькі лікарні отримали медпрепарати майже на мільйон гривень Фото: запорізьким лікарням передали медичних препаратів майже на мільйон гривень (Віталій Носач, РБК-Україна)

Чотири міські лікарні Запоріжжя отримали набори з медикаментами для комплектування операційних, перев’язувальних і маніпуляційних палат. Допомогу надійшла від компанії "Метінвест".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу компанії.

Зазначається, що у наборах - найнеобхідніші лікарські засоби та приладдя: хірургічний інструмент і витратні матеріали, засоби для інтубації, антибіотики, знеболювальні, розчини для внутрішньовенного вливання, кровоспинні й антикоагулянти.

Всього лікарні отримали 1610 наборів, на суму понад 700 тисяч гривень.

"Ми не виробляємо зараз метал, але не сидимо без роботи. Компанія "Метінвест" розгорнула справжній гуманітарний фронт: ми збираємо та перевозимо гуманітарну допомогу українцям, організовуємо прихисток для вимушених переселенців. Окрім того, "Метінвест" допомагає лікарням Запоріжжя медичними препаратами першої необхідності для порятунку життів", - зазначив голова Центру координації гуманітарної місії Метінвест у Запоріжжі, генеральний директор "Запоріжсталі" групи Метінвест Олександр Мироненко.

Нагадаємо, 11 березня волонтери "Молодь Метінвесту" також передали запорізькому пологовому будинку медикаменти для породіль і малят.

Медичні набори містили препарати для інтенсивної терапії, внутрішньовенні системи, катетери.