ua en ru

Запасу палива у "Укрзалізниці" вистачить на 12 днів

Запасу палива у "Укрзалізниці" вистачить на 12 днів Фото: Євген Кравцов (РБК-Україна)

УЗ планує закуповувати паливо на тендерах невеликими обсягами

На сьогодні запасів палива у ТОВ "Укрзалізниця" на 12 днів, повідомив 18 жовтня на засіданні комітету з питань транспорту Верховної Ради в. о. голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов, передає РБК-Україна.

"З паливом важко. Я бачу системний вихід з ситуації через формульне ціноутворення. До кінця цього місяця ми оголосимо тендер на 50 тис. тонн за формульного ціноутворення", - повідомив він.

Крім того, Євген Кравцов заявив, що УЗ планує паралельно закуповувати на тендерах невеликими обсягами, щоб не було маніпуляцією ціною, паливо по 10 тис. тонн приблизно раз в тиждень.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв в інтерв'ю РБК-Україна, що на деяких регіональних залізницях запас палива становить від двох до чотирьох діб.

"Навіть закупівля палива таким швидким чином, не вивела компанію з кризи з дефіцитом палива. Зараз запас дизпалива на Львівській залізниці становить півдоби. У деяких інших залізниць запас становить від двох до чотирьох діб. У Донецькій залізниці запас становить сім діб", - заявляв Омелян.