ua en ru

Заступник голови ФГВФО Пасічник написав заяву про звільнення, - ЗМІ

Заступник голови ФГВФО Пасічник написав заяву про звільнення, - ЗМІ Фото: Василь Пасічник

Звільнення Пасічника у Фонді пояснюють політичними розбіжностями

На цьому тижні буде звільнений заступник голови Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) Василь Пасічник. Про це повідомляє інформаційний проект FinMaidan з посиланням на свої джерела в установі.

Повідомляється, що Пасічник підтвердив цю інформацію: "Я написав заяву і тепер буду займатися риболовлею",- заявив він кореспонденту FinMaidan.

Звільнення у Фонді пояснюють політичними розбіжностями: після останньої зміни керівництва, в ФГВФО сформувалося два центри впливу - у Василя Пасічника (соратника Володимира Стельмаха - ред.) і Андрія Кияка, якого називають креатурою прем'єра Арсенія Яценюка. Протягом півроку голова фонду - Костянтин Ворушилін поступово знижував повноваження Пасічника. При цьому нова команда НБУ давно наполягала на звільненні "людини Стельмаха", називаючи його корупціонером.

Нагадаємо, Василь Пасічник після "революції гідності" очолив ФГВФО. Раніше він уже очолював Фонд з липня 2010 р. по листопад 2011 р. 2 жовтня 2015 р. ФГВФО очолив близький до президента Петру Порошенку Костянтин Ворушилін, а Василь Пасічник спочатку був зміщений до першого заступника голови Фонду.