ua en ru

До законопроекту про нацбезпеку подано майже тисячу поправок, - нардеп

До законопроекту про нацбезпеку подано майже тисячу поправок, - нардеп Фото: Ганна Гопко (РБК-Україна)

Гопко сподівається на якнайшвидше затвердження правок

Депутат Верховної ради, голова комітету з закордонних справ Ганна Гопко повідомила, що до законопроекту про національну безпеку до другого читання було подано майже тисячу поправок, та висловила сподівання, що вони будуть затверджені якнайшвидше. Про це вона сказала на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сподіваюсь, що подані поправки будуть затверджені якнайшвидше. В законі ми, завдяки поправкам, вносимо зміни в закон про СБУ та позбавляємо СБУ невластивих їй функцій. Закон про нацбезпеку є рамковим, далі має бути ще ряд напрацювань. Хочу сказати, що Україна вже 5-ий рік протидіє російській агресії. Зараз подано майже 1000 поправок, за попередніми даними. Хотілося б, щоб в травні робота була до вичерпання порядку денного", - сказала вона.

Зазначимо, що метою законопроекту є: визначення механізмів управління у сфері національної безпеки і оборони; нормування структури і складу сектору безпеки і оборони, системи управління, координації та взаємодії його органів; запровадження комплексного підходу до планування у сфері національної безпеки і оборони для забезпечення стабільного та ефективного демократичного цивільного контролю над органами і формуваннями сектору безпеки і оборони.

Нагадаємо, законопроект №8068 про "Національну безпеку" був прийнятий у першому читанні.

28 лютого у Верховну раду надійшов законопроект про національну безпеку, поданий президентом Петром Порошенком. Керівники парламенту вже заявили про пріоритетність цього документа, який має наблизити Україну до стандартів НАТО і передбачає реформу сектора держбезпеки. На необхідність ухвалення відповідного законопроекту раніше наголошували і в Сполучених Штатах Америки.