ua en ru

Законопроект Порошенка про Антикорупційне бюро зареєструють після відхилення Радою аналогічних проектів нардепів

Законопроект про створення Національного антикорупційного бюро, внесений до Верховної Ради України Президентом України Петром Порошенком, буде зареєстрований та розглянутий народними депутатами після відхилення аналогічних законопроектів, внесених раніше парламентарями.

Законопроект про створення Національного антикорупційного бюро, внесений до Верховної Ради України Президентом України Петром Порошенком, буде зареєстрований та розглянутий народними депутатами після відхилення аналогічних законопроектів, внесених раніше парламентарями. Про це йдеться в заяві прес-служби голови Верховної Ради України Олександра Турчинова.

Як зазначається, на даний момент у парламенті зареєстровано два законопроекти, які стосуються створення Національного антикорупційного бюро. А саме - законопроект № 4780 авторства народного депутата України Віктора Чумака (фракція "Удар") та ще сімох народних депутатів, та законопроект № 4781 авторства народного депутата України Олександра Абдуліна та ще трьох депутатів.

"Внесений Президентом України до парламенту законопроект про створення Національного антикорупційного бюро не був зареєстрований, тому що був внесений пізніше 14-денного терміну реєстрації альтернативних законопроектів (згідно із регламентом Верховної Ради). Окрім того, згаданий законопроект фактично дублює закон №4780 авторства народного депутата України Чумака, який розглядатиметься на найближчому засіданні Парламенту у вівторок, 16 вересня. Тільки у випадку неприйняття зареєстрованих раніше законів, відповідно до Регламенту, можуть бути зареєстровані й інші аналогічні закони", - йдеться у повідомленні.