ua en ru

Закон про реінтеграцію був прийнятий попри "шалений опір провокаторів", - Турчинов

Закон про реінтеграцію був прийнятий попри "шалений опір провокаторів", - Турчинов Фото: Олександр Турчинов (РБК-Україна)

Закон значно посилює позицію нашої країни в міжнародних судах

Закон про реінтеграцію Донбасу було прийнято незважаючи на шалений опір провокаторів, які працюють проти нашої країни, та істерію Росії. Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає прес-служба відомства.

"Окрім того, розширюючи можливості Збройних Сил України, інших військових формувань, цей закон посилює наші позиції щодо відсічі збройній агресії Російської Федерації та відновлення територіальної цілісності України", - наголосив Турчинов.

Він також додав, що в цьому законі Російська Федерація "чітко і недвозначно визнана державою‑агресором", а території окремих районів Донецької і Луганської областей - окупованими. цей закон створює правові та організаційні умови для відновлення територіальної цілісності України у Донецькій і Луганській областях.

"Це повністю перекреслює спроби РФ замаскувати війну проти України під "миротворчу операцію" та значно посилює позицію нашої країни в міжнародних судах", - зазначив секретар РНБО.

Нагадаємо, сьогодні, 18 січня 2018 року, Верховна Рада прийняла закон про реінтеграцію Донбасу. У законі зазначено, що Верховна Рада дає свою згоду на рішення президента України про використання Збройних сил та інших військових формувань для стримування і протидії російській агресії.