ua en ru

Закон про реінтеграцію Донбасу фіксує окупацію частини України, - Геращенко

Закон про реінтеграцію Донбасу фіксує окупацію частини України, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Мінські домовленості фіксуються в інших законодавчих актах, прийнятих парламентом

Закон про реінтеграцію Донбасу фіксує дійсне положення речей - окупацію частини України Російською Федерацією. Про це повідомила віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

"Всі розмови, що він (законопроект - ред.) перекреслює мінські домовленості - це словоблуддя і спроби перекласти з хворої голови на здорову. Це щоденне порушення режиму тиші і постійні обстріли Українсько населених пунктів і позицій військових, вбивства наших солдатів і цивільного населення перекреслює мінські угоди, а не закон про реінтеграції", - написала вона.

Геращенко також заявила, що мінські домовленості фіксуються в інших законодавчих актах, прийнятих парламентом. Зокрема, це закон про особливості місцевого самоврядування в окремих районах і закон про амністію.

"Закон про реінтеграцію не тільки фіксує реальність - окупацію, вводить певну міжнародну термінологію, як "ефективний контроль", але і спрямований на вирішення ряду гуманітарних питань, а отже - апріорі не вибивається з логіки мирного врегулювання ситуації на Донбасі", - додала вона.

Закон про реінтеграцію Донбасу фіксує справжній стан речей - окупацію частини України Російською Федерацією. Всі розмови,...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 19 січня 2018 р.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що закон про реінтеграцію Донбасу, який Верховна Рада України прийняла 18 січня 2018 року, перекреслює мінські домовленості.