ua en ru

Закарпатська та Тернопільська обл. ще не прийняли плани об'єднання територіальних громад, - Мінрегіон

Закарпатська та Тернопільська обл. ще не прийняли плани об'єднання територіальних громад, - Мінрегіон Фото: Геннадій Зубко

Зубко сподівається, що у вересні в Тернопільській обл. приймуть план об'єднання громад

Закарпатська та Тернопільська області досі не ухвалили плани об'єднання територіальних громад. Про це в ході засідання Цільової команди реформ з питань децентралізації, місцевого самоврядування та регіональної політики у середу, 26 серпня, повідомив віце-прем'єр- міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перспективні плани, вони ще не прийняті до цих пір в Закарпатській області, але я вважаю, що там з приходом нового голови адміністрації буде трохи змінена ситуація, і Тернопільська область у нас, як завжди, така західна область, яка їздить до країн східної Європи, до Європи, знає, як розвиваються, у неї постійно змінюється план",- розповів Зубко.

Він нагадав, що у Тернопільській області перспективний план об'єднання громад частково схвалений. Тож він висловив сподівання, що у вересні такий план у Тернопільській області буде ухвалений, у результаті чого буде утворено 15 об'єднаних територіальних громад.

Нагадаємо, у місцевих виборах візьмуть участь 75 об'єднаних територіальних громад.