ua en ru

Захарченко заявив, що правоохоронці не розстрілювали активістів на Майдані

Екс-міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко вважає, що правоохоронці не розстрілювали активістів на Майдані Незалежності до Києва в лютому 2014 р.

Екс-міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко вважає, що правоохоронці не розстрілювали активістів на Майдані Незалежності до Києва в лютому 2014 р. Про це він заявив в інтерв'ю російському "Першому каналу".

"Те, що це були не співробітники міліції, я впевнений на сто відсотків. На всі заходи "Беркут" виходив без бойової табельної зброї. 18 і 19 лютого було поранено 86 співробітників органів внутрішніх справ вогнепальними пораненнями. 14 з них були вбиті. Це були військовослужбовці Внутрішніх військ, це були співробітники спецпідрозділу "Беркут", це були співробітники ДАІ, яких розстріляли на посту. І вже вранці 20 лютого відкрили прицільну стрілянину у співробітників, які стояли на Інститутській і в районі Будинку профспілок, звідки, за нашими даними, була відкрита прицільна стрільба", - розповів Захарченко.

Він зазначив, що, судячи з вогнепальною ран постраждалих в ті дні, стрілянина велася з пістолетів 9-міліметрового калібру, мисливських і гладкоствольних рушниць.

За словами міністра, стрілянина й активістам, й по співробітникам міліції велася з будівлі, яка перебувала під контролем демонстрантів.