ua en ru

Заготівля брухту в Україні в 2012 р. знизилася до мінімального значення за останніх 15 років - до 6 млн т

У 2012 р. сумарний брухтозбір в Україні склав близько 6 млн т, що є мінімумом останніх 15 років. Такі дані указуються в щорічному дослідженні "Ринок брухту чорних металів в світі і Україні: сучасні тенденції та прогноз на 2013 р.", підготовленого аналітиками проекту Delphica ДП "Укрпромзовнішекспертиза", передає прес-служба підприємства.

"Таке зниження заготівлі не є несподіваним, - коментує начальник відділу маркетингу ДП "Укрпромзовнішекспертиза" Юрій Добровольський, - адже середньорічна закупівельна ціна в 2012 р. знизилася майже на 53 дол. в порівнянні з 2011 р. і склала 318 дол. А в нашій країні, враховуючи дуже високу питому вагу фізичних осіб в заготівці брухту, закупівельні котирування на брухт є ключовим чинником активності брухтоздавачів".

"Проблеми українських брухтозаготівників посилювалися і штучним закриттям експортного каналу постачань. Так сумарно за весь 2012 р. за межі країни було вивезено всього 367 тис. т - мінімальний обсяг за часи незалежності України. При цьому велика частина даного обсягу експортована по контрактах 2011 р.", - сказано в повідомленні.

Читайте також: Україна в 2012 р. використала 94,55% квоти на експорт лому дорогоцінних металів