ua en ru

Затриманому детективами НАБУ керівнику відділу СБУ оголошено підозру

Затриманому детективами НАБУ керівнику відділу СБУ оголошено підозру Фото: посвідчення затриманого на хабарі посадовця СБУ (nabu.gov.ua)

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу посадовцю СБУ

Викритому на хабарі у розмірі 47,5 тис. доларів керівника структурного підрозділу одного з міжрайвідділів Головного управління Служби безпеки України (СБУ) в Києві оголошено підозру. Про це йдеться у повідомленні Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Також про підозру оголошено посереднику посадовця СБУ. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Як повідомляє слідство, посадовець СБУ отримав кошти за непритягнення до відповідальності осіб, які могли в незаконній спосіб отримати посвідки на постійне або тимчасове проживання на території України.

Злочин кваліфіковано за ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України - вимагання хабара службовою особою із погрозою вчинення шкоди із використанням влади.

Нагадаємо, 24 квітня 2018 року співробітника головного управління СБУ у Києві було викрито на хабарі детективами НАБУ. Разом із посадовцем також затримано його посередника. Бюро вважає, що посадовець СБУ міг діяти в складі злочинного угрупування.

Додамо, що у листопаді 2017 року директор НАБУ Артем Ситник заявив, що Служба безпеки України зірвала усі спецоперації НАБУ. Також Ситник розповів про негативні наслідки зриву спецоперації. Затримання посадовця СБУ є продовженням зірваної спецоперації Бюро.