ua en ru

Завдання №1 у війні та шлях повернення Криму: Зеленський розповів, що буде для України перемогою

Завдання №1 у війні та шлях повернення Криму: Зеленський розповів, що буде для України перемогою Фото: президент України Володимир Зеленський (president.gov.ua)

Президент Володимир Зеленський розповів, що Україна буде вважати перемогою у війні проти Росії. Це витіснення військ РФ у їх положення до 24 лютого, а після - повернення тимчасово окупованого півострову Крим.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на главу держави під час виступу на сесії Wall Street Journal CEO Council Summit.

"Відновити територіальну цілісність. Наша задача номер один - це відправити і дотиснути війська РФ на ті території, де вони були до 24 лютого. Ми розуміємо, що відновити територіальну цілісність повністю на тимчасового окупованому півострові Крим буде складно і все ж таки, я вважаю, що ми зможемо потім, показавши свою міцність, а ми її демонструємо, потім перейти на дипломатичний шлях, тому що будь-яка війна закінчується дипломатією", - зазначив Зеленський.

Глава держави висловив впевненість, Україні вдасться витиснути Росію і все закінчиться перемовинами, однак коли це відбудеться поки не відомо.

"Тому, я вважаю, що нам треба витримати, витиснути завдяки тій чи іншій зброї, підтримці санкційній, витиснути Росію максимально з нашої території. У будь-якому випадку все одно закінчиться тим чи іншим форматом перемовин. Скільки це буде йти я не можу сказати, тут у мене гарантій немає", - резюмував Зеленський.

Нагадаємо, також президент України розповів про три речі, які можуть забезпечити ефективну реакцію світу на агресію Росії.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.