ua en ru

За несвоєчасне подання декларації з податку на доходи фізичних осіб підприємців не штрафуватимуть, - М.Бродський

Підприємців не будуть штрафувати за запізнення із поданням декларації з податку на доходи фізичних осіб та несвоєчасну сплату цього податку. Державна податкова адміністрація розіслала відповідне роз'яснення. На цьому наполягав урядовий уповноважений з питань дерегуляції господарської діяльності Михайло Бродський, повідомляє прес-служба Держкомпідприємництва.

"Штрафні санкції, які можуть бути застосовані до платників податків у зв'язку із порушенням термінів подання зазначеної декларації та сплати податкових зобов'язань, починають застосовуватися до таких платників податків за наслідками податкового періоду, наступного з податковим періодом, протягом якого такі акти введені в дію. Отже, за минулі звітні періоди штрафні санкції не застосовуються", - сказано у роз'ясненні.
Нагадаємо, через запровадження норми, за якою всім юридичним та фізичним особам-підприємцям потрібно було здавати декларацію з податку на доходи фізичних осіб, у податкових інспекціях утворилися великі черги і не всі підприємці змогли вчасно здати звітність. Урядовий уповноважений з питань дерегуляції підприємницької діяльності М.Бродський домовився з керівництвом Державної податкової адміністрації, що підприємців не штрафуватимуть за невчасне подання даної декларації.