ua en ru

Неузгоджений рух в колоні з більш ніж 5 автомобілів передбачає штраф до 850 грн, - МВС

Громадяни, які керують транспортними засобами у колоні, що складається більш ніж з 5 транспортних засобів, без погодження умов та порядку руху, що створює перешкоду для інших учасників дорожнього руху, відтепер несуть адмінвідповідальність у вигляді штрафу від 680 до 850 грн. або позбавлення права керування від 1 до 2 років з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого.

Громадяни, які керують транспортними засобами у колоні, що складається більш ніж з 5 транспортних засобів, без погодження умов та порядку руху, що створює перешкоду для інших учасників дорожнього руху, відтепер несуть адмінвідповідальність у вигляді штрафу від 680 до 850 грн. або позбавлення права керування від 1 до 2 років з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

Порушення правил дорожнього руху (ПДР) водіями, які рухаються в колоні, призводить до аварійної ситуації та значного ускладнення дорожнього руху, а також створення перешкод для інших учасників дорожнього руху.

Як наголошується в повідомленні на сьогодні законодавством звернено увагу саме на ці порушення і внесені відповідні зміни до чинного законодавства.

Варто зазначити, що закон вступає в силу на наступний день після його опублікування. У зв'язку з цим ДАІ ще раз звертається до всіх учасників дорожнього руху щодо неухильного виконання вимог правил, норм і стандартів безпеки дорожнього руху.