ua en ru

За 2009-2010 рр. Китай видав країнам, що розвиваються 110 млрд дол. кредитів - більше ніж СБ

За останні два роки підконтрольні державі китайські банки зуміли обійти Світовий банк (СБ) за обсягом кредитування країн, що розвиваються. Про це повідомляє газета РБК daily. Найчастіше умови за такими кредитами вигідно відрізнялися від того, що пропонував боржникам СБ.
З 2009 по 2010 р. державні кредитні організації Китаю - China Development Bank і China Export-Import Bank видали урядам і компаніям країн, що розвиваються кредити на суму як мінімум 110 млрд дол., стверджує Financial Times. Причому мова йде виключно про ті позики, які були офіційно підтверджені китайською стороною або реципієнтами цих коштів.
Реальні обсяги виданих кредитів країнам, що розвиваються знаходяться на більш високому рівні. Для порівняння, за період з середини 2008 по середину 2010 р. СБ надав аналогічним позичальникам лише 100,3 млрд дол., які вважаються рекордним показником, викликаним тодішньою світовою фінансовою кризою.
Варто відзначити, що не так давно Китай сам був одним з найбільших одержувачів позикових коштів від Світового банку. Тепер ця міжнародна фінансова організація намагається активно співпрацювати з КНР у сфері надання кредитів іншим країнам.