ua en ru

У Південній Кореї упав будівельний кран, загинуло 6 людей

У Південній Кореї упав будівельний кран, загинуло 6 людей Фото: Samsung Heavy Industries

Ще понад 20 осіб отримали поранення

При падінні будівельного крана на суднобудівній верфі Samsung Heavy Industries у місті Коджі в Південній Кореї загинуло шестеро людей, ще понад 20 осіб отримали поранення. Про це повідомляє агентство Reuters.

Зазначено, що інцидент стався під час складання нафтової платформи для французької компанії Total, яка мала бути спрямована на родовище в Норвегії. За словами представника Total, кран обрушився на платформу, на якій знаходилися робітники.

Як повідомляється, після надзвичайної події всі роботи на верфі були заморожені. На місці працюють слідчі й рятувальники.

Представники Samsung Heavy Industries і Total заявляють, що поки не зрозуміло, чи позначиться аварія на термінах передачі платформи замовнику і її введення в експлуатацію. Раніше планувалося, що вона буде доставлена в Північне море у 2018 році.

Нагадаємо, у січні 2017 року в Японії будівельний кран упав на другий енергоблок атомної електростанції "Такахама" і басейн із відпрацьованим ядерним паливом. При цьому витоку радіації і постраждалих тоді не було.