ua en ru

Південна Корея, КНДР і ООН сьогодні проведуть першу нараду щодо демілітаризації

Південна Корея, КНДР і ООН сьогодні проведуть першу нараду щодо демілітаризації Ілюстративное фото (pxhere.com)

Засідання пройде в закритому режимі

Північна Корея, Південна Корея і командування Організації Об'єднаних Націй (ООН) сьогодні, 16 жовтня, проведуть свою першу тристоронню нараду для обговорення демілітаризації кордону між двома Кореями. Про це повідомили в міністерстві оборони Південної Кореї, передає РБК-Україна з посиланням на агенство Yonhap.

Засідання пройде в закритому режимі в селі Панмунджом (демілітаризована зона між двома Кореями, - ред.) за участю трьох представників з кожної сторони.

Як повідомляється, в ході зустрічі у вівторок буде проведена оцінка прогресу в області видалення наземних мін та охоронних пунктів, коригування обладнання для прикордонного спостереження і способів взаємної перевірки зусиль щодо демілітаризації.

Нагадаємо, південнокорейські інженери приступили до розмінування двох ділянок сухопутного кордону з Північною Кореєю (КНДР).

Напередодні пройшов двосторонній саміт президента Південної Кореї Мун Чже Іна і лідера КНДР Кім Чен Ина в Пхеньяні.

У ході саміту КНДР пообіцяла закрити низку ядерних об'єктів, майданчиків для випробувань і допустити міжнародних інспекторів. За словами Муна, лідер КНДР "погодився на закриття випробувального полігону для ракетних двигунів Тончхан-ри і пускової шахти для ракет" і, що важливо, що це буде зроблено в присутності експертів з інших країн, які могли б перевірити, що об'єкти вже не в робочому стані.

Крім того, сторони домовилися розморозити переговори про денуклеаризацію Корейського півострова.