ua en ru

Південна Корея евакуює своїх громадян з північнокорейської економічної зони Кесон

Південна Корея вивозить своїх громадян з території північнокорейської економічної зони Кесон. Про це повідомляє Associated Press.

Робота підприємств в ній була припинена на початку квітня, коли КНДР на тлі напруженості у відносинах з Сеулом відкликала 53 тис. працівників.

Евакуацію громадян Південна Корея розпочала 27 квітня після того, як Пхеньян відхилив пропозицію діалогу, і сьогодні планує повністю її завершити. Після цього Кесон, колишній символом міжкорейського зближення, повністю спорожніє.

Нагадаємо, Кесон служить одним з основних джерел валюти для КНДР, і ситуація там, на думку політичних аналітиків, є свого роду барометром відносин між двома Кореями.

Тим часом нинішню ситуацію не можна назвати безпрецедентною. У березні 2009 р. Пхеньян вже забороняв південнокорейським фахівцям в'їзд в зону через проведення тоді спільних навчань Південної Кореї і США, але тоді заборона виявився короткочасною.

Напруженість між двома країнами посилилася після чергового ядерного випробування Пхеньяну і його заяви про повернення до стану війни з Сеулом.

Читайте також: Північна Корея готується провести масштабні військові навчання