ua en ru

"Південмаш" відновив виробництво ракет-носіїв "Зеніт"

"Південмаш" відновив виробництво ракет-носіїв "Зеніт" Фото: "Зеніт"

Держпідприємство підписало контракт на виробництво і поставку 12 ракет

Державне підприємство "Південний машинобудівний завод ім. Макарова" ("Південмаш") відновило виробництво ракет-носіїв "Зеніт". Про це повідомили в прес-службі підприємства.

"28 квітня 2017 року був укладений контракт між "Південмашем" і компанією S7 Sea Launch Limited на виробництво і поставку ракет-носіїв серії "Зеніт", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, контракт передбачає виготовлення 12 ракет-носіїв для використання в програмах "Морський старт" і "Наземний старт" для досліджень та використання космосу в мирних цілях в рамках міжнародних космічних проектів.

Так, наразі у виробництві знаходиться 2 ракети модифікацій "Зеніт-3SL" і "Зеніт-3SLБ".

Відзначимо, "S7 Group" - російський холдинг, що включає в себе десять компаній, що займаються організацією та виконанням авіаперевезень, подорожей, технічним обслуговуванням повітряних суден, навчанням авіаційного персоналу, а також компанія основною діяльністю якої є запуск ракет космічного призначення і виведення космічних об'єктів на орбіту.

Група компаній S7 в 2016 році купила космодром "Морський старт" у корпорації "Енергія". Угода торкнулася корабля Sea Launch Commander і платформи Odyssey з встановленим на них обладнанням ракетного сегмента, наземне обладнання в базовому порту Лонг-Біч і товарний знак Sea Launch.

Launch Limited - міжнародний проект ракетно-космічного комплексу морського базування. Для його реалізації в 1995 році створили однойменну компанію, засновниками якої виступили американський Boeing, російська РКК "Енергія", норвезьке суднобудівне підприємство Kvaerner, українські КБ "Південне" і ВО "Південмаш".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 31 травня 2017 року кілька сотень працівників держпідприємства "Південмаш" почали пікетувати вхід в будівлю Міністерства юстиції, вимагаючи від департаменту державної виконавчої служби Мін'юсту зняти арешт рахунків підприємства.