ua en ru

Ющенко ще не отримував судовий позов про законність його впливу на "Нафтогаз"

Офіс третього Президента України Віктора Ющенка ще не отримував позов, поданий директором юридичної компанії Lions Litigate Станіславом БАТРИН до Вищого адміністративного суду України про законність заборони Олегу Дубині як керівнику НАК "Нафтогаз України" підписувати газові контракти за ціною 235 дол. Про це повідомила прес-секретар Ющенка Ірина Ванникова.

"Позов офіс Віктора Ющенка ще не отримував, в тому числі через безграмотно зазначену позивачем адреси. Втім, ми готові компенсувати 35 гривень, витрачені позивачем цю безперспективну з точки зору юриспруденції затію", - сказала Ванникова.
Крім того, Ванникова зазначила, що позиція Ющенка з цього питання відома і незмінна. "Нагадаю, що саме Віктор Ющенко один з перших українських політиків найбільш різко критикував умови цього контракту і застерігав про катастрофічні наслідки його підписання не тільки для української економіки, а й для України як незалежної держави. Крім того, Віктор Ющенко неодноразово давав оцінки факту підписання цього контракту і судового процесу відносно нього як складного, обумовленого і політичними, і економічними мотивами і видів відповідальності".

Ванникова також заявила, що позов є безграмотним втіленням нав'язливих прагнень опозиції перекласти відповідальність за наслідки газових контрактів з Росією.

Директор юридичної компанії Lions Litigate Станіслав Батрін звернувся до Вищого адміністративного суду України з позовом до Президента України Віктора Ющенка про законність заборони Олегу Дубині як керівнику НАК "Нафтогаз України" підписувати газові контракти за ціною 235 дол 24 червня 2013