ua en ru

Ю.Тимошенко: У Верховній Раді незаконно зруйнована коаліція (доповнення).

У Верховній Раді України незаконно зруйнована коаліція. Про це заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

«Сьогодні у ВР незаконно була зруйнована демократична коаліція. Я думаю, що всі ви знаєте, що ця демократична коаліція була зруйнована саме незаконно. Я хочу сказати, що після президентських виборів і після чіткої сконцентрованої антидемократичної, антиукраїнської політики В.Януковича, в України залишалася демократична коаліція і залишався демократичний уряд, які могли стати на перешкоді всім діям, які недопустимі для нормального розвитку держави. Це була по суті остання барикада, яку варто будо захищати, якщо ми хотіли захищати незалежність, суверенітет, європейський розвиток нашої держави», - сказала вона.

За її словами, відповідальність за руйнування коаліції несуть Блок Литвина та «Наша Україна», оскільки її лідер оголосив позицію фракції. «Я думаю, що завтра буде ще один крок. На завтра, на середу, призначено питання по висловленню недовіри уряду і відставки уряду. Завтра ми будемо поіменно знати, хто з нардепів несе відповідальність за руйнацію демократичного уряду», - сказала вона.

Ю.Тимошенко додала, що «Наша Україна» пропонує дві кандидатури на посаду прем'єр-міністра - Віктора Ющенка і Арсенія Яценюка. «Після того, як В.Янукович зробив всі антиукраїнські кроки, заяви і вчинки, саме В.Ющенко і А.Яценюк шкребуться в приймальні у В.Януковича у його двері», - сказала прем'єр.