ua en ru

Ю.Тимошенко: У ВР має бути створена слідча комісія із з'ясування можливості фальсифікації Держкомстатом показників обсягу емісії

У Верховній Раді України має бути створена спеціальна слідча комісія парламенту, яка з'ясує, чи не фальсифікував Держкомстат офіційні показники обсягу емісії в Україні. Про це заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми внесли до Верховної Раду проект постанови про створення спеціальної слідчої комісії з роботи Держкомстату, по з'ясуванню адекватності показників, які вони оголошують, із з'ясування чи є фальсифікація даних Держкомстату щодо інфляції і емісії. Ця спеціальна слідча комісія повинна чітко знатися на ситуації, отримати всі документи про справжній обсяг емісії в Україні. Ми вважаємо, що загальний емісійний показник складає 78 млрд грн, що є 1/3 частиною держбюджету України", - сказала Ю.Тимошенко.
За її словами, такі дані відповідають низці офіційних документів, що говорять про те, що в Україні реальний дефіцит держбюджету вже досяг 40%.
"Якщо спеціальна слідча комісія в парламенті буде створена, буде з'ясований обсяг емісії, не спираючись на фальшиві показники Держкомстату, то другим кроку опозиції буде, ми наполягаємо, на ухваленні законопроекту про індексацію пенсій, зарплат і інших соціальних виплат, зокрема соціальної допомоги", - сказала вона.