ua en ru

Ю.Тимошенко впевнена, що кримінальні справи проти неї порушуються через RosUkrEnergo

Кримінальні справи проти Юлії Тимошенко порушуються через те, що її уряд відібрав у RosUkrEnergo на користь України 11 млрд куб. м газу. Про це сьогодні в Чернівцях заявила сама Ю.Тимошенко, повідомляє її прес-служба.
Екс-прем'єр пояснила, що цей державний газ закачувався до українських газосховищ країнами Середньої Азії за більш низькими цінами, «тому що Україна про це домовлялася, і те, що він був забраний у RosUkrEnergo без розрахунків, говорить про те, що наші дії з повернення цього природного газу на 5 млрд дол. були абсолютно правильними».
«Великою честю для мене є те, що після того, як Рахункова палата, Генеральна прокуратура, Контрольно-ревізійне управління, податкова адміністрація, Міністерство фінансів і Міністерство економіки, і кожен міністр перелопатили і перетрусили всю бухгалтерію уряду, який я очолювала в останні два роки, мені дуже приємно, що єдину кримінальну справу, яку вони змогли порушити, - це справа 2003 р. по неіснуючим хабарам, яку сам Кучма в свій час закривав. Це говорить про те, що в них просто більше нічого немає», - сказала Ю.Тимошенко.