ua en ru

Яценюк вважає, що провал газових переговорів був заздалегідь спланований РФ

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що провал переговорів України і Росії щодо газових питань був заздалегідь спланований Росією і спрямований на знищення української держави і незалежності

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що провал переговорів України і Росії щодо газових питань був заздалегідь спланований Росією і спрямований на знищення української держави і незалежності. Про це Яценюк заявив в ході засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це загальний план Росії по знищенню України. Це ще один етап російської агресії проти української держави і української незалежності", - заявив Яценюк.

За його словами, Україна погодилася на тристоронніх переговорах на всі компромісні пропозиції, які були напрацьовані спільно з європейськими партнерами.

"Ми пішли на всі компромісні пропозиції, які були напрацьовані нашими європейськими партнерами... Росія відмовилася від будь-яких пропозицій, які базувалися виключно на ринковому принципі, які не мали дискредитаційні і політично мотивованих вимог, які виставляє Росія", - зазначив він.

Нагадаємо, з 16 червня "Газпром" перевів "Нафтогаз" на режим передоплати при ціні на газ 485 дол. за тис. куб. м.