ua en ru

Яценюк доручив провести звірку цін закупівлі спорядження для силовиків

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив провести звірку цін закупівлі спорядження Національнгої гвардії, Державної прикордонної служби, Міністерства оборони і інших військових формувань.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив провести звірку цін закупівлі спорядження Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Міністерства оборони і інших військових формувань. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк після наради в Міністерстві оборони України, передає кореспондент РБК-Україна.

Яценюк зазначив, що "викликає запитання" теплоефективність одягу та оснащення, які зараз закуповуються.

"Якщо там написано на мінус 15, це означає мінус 5. Міністерство оборони зараз проведе повну ретельну експертизу всього, що закуповується. Перевірка на предмет реального теплозабезпечення і теплоефективності спальних мішків, одягу і взуття", - сказав він.

Тому, за його словами, повинна відбутися експертиза і перевірка на предмет реального теплозабезпечення і теплоефективності спальних мішків, одяг та взуття.

"Третє - це звірка цін закупівлі Нацгвардії, Державної прикордонної служби, Міністерства оборони і інших військових формувань. Четверте - перевірка достовірності по кількості калорій на харчування. Написано 4,7 тис. на добу, тепер треба усвідомити, яка реальність", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, раніше уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко заявила, що закуплені Міністерством оборони 17 тисяч бронежилетів не відповідали заявленому 4 класу захисту.