ua en ru

Яценюк доручив Мін'юсту почати техподготовку реалізації закону про люстрацію

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству юстиції України почати технічну підготовку до реалізації закону про люстрацію.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству юстиції України почати технічну підготовку до реалізації закону про люстрацію. Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив міністр юстиції України Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За дорученням прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, на попередньому засіданні уряду, доручено почати технічну підготовку реалізації цього закону. З першого дня вступу в силу закону про очищення влади, уряд зробить всі необхідні кроки для його виконання. Міністерство юстиції буде ключовим в контролі процесу люстрації... Мін'юст першим пройде перевірку, і я особисто як міністр буду першою посадовою особою, яка подасть всі необхідні документи", - заявив Петренко.

За його словами, при відомстві буде створено громадську раду, яка також буде контролювати процес.

"З першого дня після підписання закону у всіх міністерствах і відомствах виконавчої вертикалі влади, починаючи з міністрів і заступників, почнеться процес атестації... В першу чергу, це торкнеться центральних органів виконавчої влади", - підкреслив міністр.

Зазначимо, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов заявив, що не підпише закон про очищення влади, поки громадські активісти, які готували цей законопроект, не затвердять кожну сторінку тексту.

Нагадаємо, 16 вересня 2014 р. народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект № 4359а "Про очищення влади". За відповідне рішення проголосував 231 нардеп із 226 мінімально необхідних.