ua en ru

Яценюк доручив Мзс та Міненерго повідомити ЄС про зрив газових переговорів з РФ

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству закордонних справ і Міністерству енергетики і вугільної промисловості повідомити країни-члени Євросоюзу і США про зрив переговорів щодо постачання газу між НАК "Нафтогаз" і ВАТ "Газпром".

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк (на фото) доручив Міністерству закордонних справ і Міністерству енергетики і вугільної промисловості повідомити країни-члени Євросоюзу і США про зрив переговорів щодо постачання газу між НАК "Нафтогаз" і ВАТ "Газпром". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Яценюка.

"Міністерству закордонних справ і Міністерству енергетики і вугільної промисловості доручено повідомити країни-члени ЄС і США про навмисному зриві Російською Федерацією переговорів щодо постачання газу між НАК "Нафтогаз" і ВАТ "Газпром" і "відхилення конструктивних пропозицій української сторони, які відповідають позиції Європейської комісії", - йдеться в повідомленні.

"У зв'язку з умисною одностороннім відмовою Російської Федерації від врегулювання цього конфлікту здійснюється підрив енергетичної безпеки України і Європейського Союзу", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, 13 червня Яценюк доручив профільним міністерствам, керівництву НАК "Нафтогаз України" та обласним державним адміністраціям переходити на план функціонування енергетичної галузі, який передбачає припинення поставок газу Російською Федерацією з понеділка, 16 червня.