ua en ru

Яценюк має намір обговорити з Януковичем лікування Тимошенко за кордоном

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк має намір на завтрашній зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем підняти питання про лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко за кордоном, а також про те, як Україна буде виконувати вимоги для підписання угоди про асоціацію з ЄС. Про це Яценюк заявив сьогодні, виступаючи на засіданні Верховної Ради України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми йдемо до Президента Януковича, маючи надзвичайно важливе питання, яке стосується європейської інтеграції України. У рамках цього питання є три тези, три пункти, які повинні бути виконані.... Один з основних пунктів - це пункт щодо зупинки політичного переслідування та звільнення Юлії Тимошенко. Це питання виникне на нашій зустрічі, і ми хочемо, щоб Віктор Янукович дав чітку відповідь, коли і в які терміни будуть вирішені три критерії для підписання договору з Європейським союзом і яким способом Юлія Тимошенко буде звільнена", - сказав Яценюк.

Він також зазначив, що "стан здоров'я Тимошенко є сьогодні загрозливим і для того, щоб вирішити це питання необхідно надати медичну допомогу Юлії Володимирівні за межами України".

"І ми окремо також будемо звертатися до всіх міжнародних і українських інстанцій, щоб надати можливість отримати медичну допомогу Юлії Тимошенко за кордоном", - зазначив Яценюк.

Читайте також: Стан Юлії Тимошенко різко погіршився, - Власенко