ua en ru

Японська Astellas Pharma домовилася про придбання американської OSI Pharmaceuticals за 4 млрд дол.

Компанія Astellas Pharma Inc., другий за величиною в Японії виробник ліків, заявила про придбання американської фармацевтичної компанії OSI Pharmaceuticals Inc. за 4 млрд. дол. Про це повідомляється в прес-релізі японської компанії, передає РБК. Такий крок в Astellas Pharma пояснюють наміром збільшити частку компанії на ринках фармацевтичних препаратів по всьому світу.

У японській компанії заявили, що готові заплатити 57,5 дол. за кожну акцію OSI Pharmaceuticals, що на 5,5 дол. більше, ніж було запропоновано в рамках операції, що не відбулася, двома місяцями раніше. Як повідомляється, всі фінансові питання будуть врегульовані протягом місяця.

Плановане поглинання дозволить Astellas також укріпити своє положення на американському ринку препаратів для лікування онкологічних захворювань. Зокрема, Astellas зацікавлена в онкологічному препараті Tarceva, направленому на боротьбу з раком легенів, який OSI продає спільно з швейцарською Roche Holding. Доходи від його продажу по всьому світу в 2009 р. склали 1,2 млрд ієн (12,97 млн дол.). OSI також спеціалізується на виробництві препаратів для боротьби з діабетом і ожирінням.

Astellas Pharma була утворена 1 квітня 2005 р. шляхом об'єднання двох японських компаній - Yamanouchi Pharmaceutical і Fujisawa Pharmaceutical.