ua en ru

Янукович: Україна один-два роки слідкуватиме за здобутками Митного союзу

Україна один-два роки слідкуватиме за здобутками Митного союзу. Про це в інтерв'ю телеканалу "Інтер" заявив Президент України Віктор Янукович.

Зокрема, відповідаючи на питання, який все ж таки напрям обере Україна: Євросоюз чи Митний союз, глава держави зазначив: "Ми прийняли рішення і в нас підготовлені документи, які я переконаний, будуть проходити процес ратифікації в ЄС. Це угода про асоціацію, угода про створення зони вільної торгівлі. Що стосується російського напрямку - ми подивимося як наші колеги, які обєдналися в Митний союз, які вони через рік-два вже після вступу до Світової організації торгівлі, які вони будуть мати там здобутки". Зазначимо, Україна пропонує РФ створити тристоронній консорціум за участю ЄС з управління ГТС в обмін на знижку на газ.

Зазначимо, Україна пропонує РФ створити тристоронній консорціум за участю ЄС з управління ГТС в обмін на знижку на газ. В той же час, Росія в переговорах з Україною про зниження цін на російський газ вимагає від Києва передачі половини прав на управління місцевої ГТС і/або приєднання України до Митного союзу.