ua en ru

Янукович створив Нацкомісію, яка здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації

Президент України Віктор Янукович своїм указом № 1067/2011 від 23 листопада 2011 р. створив Національну комісію, яка здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ). Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Крім того, Янукович затвердив положення відповідної комісії.
Згідно з положенням НКРЗІ є органом державного регулювання у сфері телекомунікацій, інформатизації, користування радіочастотним ресурсом та надання послуг поштового зв'язку. У певній сфері НКРЗІ здійснює повноваження органу ліцензування, дозвільного органа, регуляторного органу та органу державного нагляду (контролю).
Основними завданнями НКРЗІ є забезпечення проведення єдиної державної політики з питань державного регулювання у сфері телекомунікацій, інформатизації та розвитку інформаційного суспільства, використання радіочастотного ресурсу, надання послуг поштового зв'язку; здійснення державного регулювання та нагляду у сфері телекомунікацій, інформатизації, користування радіочастотним ресурсом, надання послуг поштового зв'язку.
НКРЗІ забезпечує державний нагляд додержанням суб'єктами ринку законодавства про телекомунікації, інформатизації та поштового зв'язку; дотриманням операторами, провайдерами телекомунікацій, користувачами радіочастотного ресурсу ліцензійних умов, особливих умов, визначених у відповідних ліцензіях, і правил здійснення діяльності у сфері телекомунікацій; дотриманням виробниками, постачальниками технічних засобів телекомунікацій, а також операторами, провайдерами телекомунікацій вимог нормативно-правових актів та нормативних документів у сфері телекомунікацій, інформатизації та використання радіочастотного ресурсу; дотриманням операторами поштового зв'язку вимог нормативно-правових актів та нормативних документів щодо застосування засобів поштового зв'язку; встановлює: правила здійснення діяльності в сфері телекомунікацій; порядок надання послуг з перенесення абонентських номерів та порядок надання послуг національного роумінгу.
Також, Янукович своїм указом № 1065/2011 ліквідував Національну комісію з питань регулювання зв'язку України.