ua en ru

Янукович доручив Ярошенко продовжити активну роботу над проектом бюджету на 2012 рік

Президент України Віктор Янукович доручив міністрові фінансів Федору Ярошенко продовжити активну роботу над проектом бюджету на 2012 р., не дивлячись на презентацію проекту на вчорашньому засіданні Кабінету міністрів України. Про це глава держави заявив в ході проведення Ради регіонів, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас підхід з прем'єр-міністром до цього питання дуже принциповий, але під час його (проекту бюджету 2012) обробки в парламенті і потім з урядом, безумовно, ми деякі положення і параметри поліпшимо. Тому міністру фінансів, не дивлячись на те, що бюджет презентований і буде внесений в парламент, треба продовжити працювати над бюджетом. Так як ми це робили завжди. Кажуть досконалості немає меж, але впевнений у тому, що цей процес дасть можливість підійти більш оптимально до всіх бюджетним параметрів", - сказав Янукович.

Крім того, він висловив сподівання, що ВР "підійде до цього питання також творчо, хоча ми знаємо, що завжди цей процес надмірно політизується".
Крім цього, глава держави зазначив, що сьогодні економіка України демонструє показники зростання.
"Завжди важко визначити пріоритети держави і важко розподілити кошти, ми повинні прислухатися один до одного і знаходити рішення, упевнений в цьому", сказав Янукович.
Він так само підкреслив, що готовий спільно з прем'єр-міністром і міністром фінансів сприяти прийняттю проекту бюджету як якісного документа.