ua en ru

Янукович доручив РНБО провести засідання, присвячене питанню боротьби з корупцією

Президент України Віктор Янукович доручив підготувати засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО), на якому розглянути питання боротьби з корупцією. Про це він заявив під час засідання Ради регіонів у Луганську, передає прес-служба глави держави.

"Разом з Радою національної безпеки і оборони, з Клюєвим (секретар РНБО) підготувати засідання РНБО і розглянути стан справ у боротьбі з корупцією. Це питання вже давно в нас назріло. У нас є інформація, що деякі чиновники отримують завдання збирати відповідні кошти в регіонах, стягувати їх з людей, з підприємців за ті послуги, які вони здійснюють", - сказав Янукович.

Президент дав завдання заступникам глави Адміністрації Президента Сергію Ларіну та Олегу Рафальському створити міжрегіональну робочу групу з перевірки виконання указу "Про заходи щодо забезпечення здійснення місцевими державними адміністраціями виконавчої влади на відповідній території". До складу робочої групи мають увійти голови обласних державних адміністрацій, голови обласних рад та мери міст. Вони мають перевірити виконання указу до кінця червня поточного року.

Янукович також вважає необхідним створення гарячої телефонної лінію, за допомогою якої громадяни інформуватимуть робочу групу про факти корупційних діянь. "Ми наведемо порядок обов'язково. Як мінімум - звільнити, вичистити ці кадри. Там, де немає підстав притягнути їх за корупцію, але є інформація, що вони займалися цими питаннями, негайно ці кадри звільнити, щоб і сліду не було в цих установах", - зазначив він.

Також Віктор Янукович доручив першому заступнику глави Адміністрації Президента Ірині Акімовій перевірити факти створення незаконних державних органів на місцевому рівні. "Ірина Михайлівна, Вам доручення перевірити, які державні установи створили незаконні органи в регіонах", - сказав Президент.

Глава держави нагадав, що в Україні вже ліквідовано близько 3 тисяч дублюючих державних органів. На переконання Президента, роботу треба продовжувати. "Довести ситуацію до такого стану, щоб у нас не було зайвих організацій, які створені заради того, щоб деякі чиновники збагачувались", - підкреслив Янукович.

Нагадаємо, раніше сьогодні під час засідання Ради регіонів у Луганську Президент України не виключив звільнення міністрів і глав комітетів у липні 2013 р., якщо не виконуватиметься указ про здійснення місцевими адміністраціями виконавчої влади.