ua en ru

Янукович доручив Кабміну утворити оргкомітет з підготовки та відзначення 180-річчя університету ім. Т. Шевченка

Президент України Віктор Янукович Кабінету міністрів України доручив утворити організаційний комітет з підготовки та відзначення 180-річчя університету ім. Тараса Шевченка. Текст відповідного указу Президента України №372/2013 від 8 липня 2013 р. оприлюднений на сайті глави держави.

"Підтримати ініціативу Міністерства освіти і науки України щодо відзначення на державному рівні 180-річчя Київського національного університету ім. Тараса Шевченка та проведення з цієї нагоди у 2014 р. в місті Києві всеукраїнського зібрання наукової та творчої інтелігенції", - йдеться в указі Президента.

Також відповідним указом Янукович доручив опрацювати питання щодо збільшення на 30% установлених розмірів заробітної плати працівникам університету, фінансування щорічного стажування 200 науково-педагогічних і наукових працівників та 1 тис. студентів і аспірантів університету у провідних закордонних навчально-наукових центрах, а також фінансування наукових досліджень в обсязі не менше 25% загального обсягу бюджетного фінансування університету.

Президент доручив розробити та затвердити державну комплексну програму розвитку університету ім. Т. Шевченка на 2014-2020 рр.

Крім того, Київській міській державній адміністрації доручено забезпечити протягом 2013-2014 рр. будівництво підземних переходів біля будинку №60 по вулиці Володимирській та будинку №90 по вулиці Васильківській, благоустрій територій університету у Голосіївському та Шевченківському районах міста Києва.

Закарпатській, Київській та Черкаській обласним державним адміністраціям доручено забезпечити протягом 2013-2014 рр. реконструкцію баз навчально-виробничої практики університету.