ua en ru

Янукович підписав закон, що подовжує дію понижених акцизів на бензин до 1 вересня

Президент України Віктор Янукович підписав закон, що подовжує дію понижених акцизів на бензин до 1 вересня. Про це говориться на офіційному сайті Верховної Ради України.

"Закон підписаний", - говориться в повідомленні.
Нагадаємо, Верховна Рада України 7 липня, продовжила дію понижених ставок акцизного збору до 1 вересня 2011 р.
"Ми погодили з урядом і внесли зміни до ухваленого напередодні закону № 8217, якими дії поточних понижених ставок акцизного збору подовжується до 1 вересня 2011 р.". - заявив 7 липня голова комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової і митної політики Віталій Хомутинник.
Нагадаємо, для стабілізації ситуації на ринку нафтопродуктів Верховна Рада 7 квітня підтримала ініційований Міністерством енергетики і вугільної промисловості, законопроект про зниження на три місяці ставок акцизного збору на 50 євро/т для бензину і на 30 євро/т для дизельного палива, до 132 євро/т і 60 євро/т відповідно. Дія цього закону закінчилася сьогодні, 1 серпня. Таким чином, раз новий закон підписаний сьогодні але ще не опублікований, то поки діють старі (не понижені акцизи на бензин).
Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Янукович відзначив, що Україна втратила 500 млн грн в результаті зниження акцизів на пальне.