ua en ru

Янукович підписав указ про посилення відповідальності держадміністрацій виконавчої влади

Президент України Віктор Янукович підписав указ про посилення відповідальності місцевих державних адміністрацій виконавчої влади на відповідній території. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Відповідний указ № 307/2013 Президент підписав сьогодні, 24 травня.

"З метою посилення відповідальності місцевих державних адміністрацій за вчинення виконавчої влади на відповідній території, забезпечення реалізації повноважень з виконання Конституції і законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади, дотримання прав і свобод громадян, інших повноважень, наданих Конституцією та законами України, керуючись ст. 118 та 119 Конституції України", - йдеться в указі.

Зокрема, згідно з указом, Кабміну ставиться завдання підготувати і подати в 3-месяний термін законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення завдань і повноважень місцевих державних адміністрацій; забезпечити за результатами щорічних звітів голів обласних і міських державних адміністрацій виконання покладених на них повноважень і за результатами обробки даних звітів вносити проекти з удосконалення законодавства та практики його реалізації, системи державного управління.