ua en ru

Янукович підписав низку законів, пов’язаних з проведенням адміністративної реформи

Президент України Віктор Янукович 31 липня 2013 р. підписав низку законів, пов'язаних з проведенням адміністративної реформи. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Президент України Віктор Янукович 31 липня 2013 р. підписав низку законів, пов'язаних з проведенням адміністративної реформи. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зокрема, підписані закони № 404-VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи" (законопроект № 2833 від 17 квітня 2013 р.), № 405-VII "Про внесення змін до Митного кодексу України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи" (законопроект № 2834 від 17 квітня 2013 р.), № 405-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи" (законопроект № 2835 від 17 квітня 2013 р.)

Відповідні законодавчі зміни спрямовані на забезпечення функціонування єдиної загальної системи адміністрування податків і зборів, митних платежів, а також єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, яка впроваджуватиметься Міністерством доходів і зборів, що створене на базі Державної податкової служби та Державної митної служби.

Читайте також: Рада віднесла адміністрування єдиного податку до компетенції Міндоходов

Оптимізація організаційної структури контролюючих органів держави сприятиме підвищенню рівня економічності й ефективності стягнення податків та зборів, спрощенню адміністративних процедур для платників і зниженню фіскального тиску на бізнес, йдеться у поясненні на сайті глави держави.

Найближчим часом в Україні розпочнеться територіально-адміністративна реформа, в результаті якої в країні відбудеться децентралізація влади, після чого більша частина повноважень перейде "на місця".

Головне завдання адмінреформи - скоротити витрати на утримання членів уряду і державних чиновників і вирішити проблему неефективності роботи держслужбовців в Україні.