ua en ru

Янукович підписав доручення щодо поглиблення стратегічного партнерства з Росією, - АП

Президент України Віктор Янукович підписав доручення з метою подальшого поглиблення відносин стратегічного партнерства з Росією та неухильного виконання домовленостей, досягнутих під час п'ятого засідання Українсько-Російської міждержавної комісії. Про це повідомив радник Президента України - керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента Андрій Гончарук, повідомляє прес-служба Президента.

За словами Гончарука, значну увагу в дорученні відведено підготовці до підписання двосторонніх документів, зокрема щодо перебування Чорноморського флоту Росії на території України. Низка завдань також стосуються питань Азово-Керченської проблематики - йдеться насамперед про підготовку проекту українсько-російського договору про державний кордон в Азовському і Чорному морях, а також Керченській протоці.

У дорученні також йдеться про забезпечення проведення низки важливих двосторонніх заходів за участю глави держави - зокрема його державного візиту до РФ та третього Українсько-Російського міжрегіонального економічного форуму під патронатом президентів України та Росії в Нижньому Новгороді.

Глава держави очікує від центральних органів виконавчої влади чітких узгоджених дій для своєчасного та повного виконання свого доручення, підсумував Андрій Гончарук.

Читайте також: Україні та РФ необхідно змінити відносини в газовій сфері, - Янукович