ua en ru

Янукович не може втручатися у справу Тимошенко, бо це означало б порушення закону, - Кожара

Президент України Віктор Янукович не може втручатися у справу екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, бо це б означало порушення закону. Про це заявив у Вашингтоні міністр закордонних справ України Леонід Кожара, повідомляє радіо "Свобода".

"Хтось міг би запитати, чому Президент також не помилував колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко? Відповідь полягає у площині верховенства права. Президент не може помилувати в'язня, доки той не використав усіх правових можливостей. Також є й інші справи, порушені проти пані Тимошенко", - заявив Кожара і додав: "Повірте мені, ніхто не щасливий з того, що пані, гарна пані, колишній прем'єр-міністр, перебуває у тюрмі. Але все має відбуватися згідно з законом".

Крім того, міністр поскаржився на те, що на Заході необ'єктивно ставляться до Партії регіонів, бо симпатії Заходу були на боці Помаранчевої революції.

"Наша проблема, проблема правлячої партії полягає у тому, що ми не підтримали Помаранчеву революцію в 2004 році. Логіка і традиція політичної боротьби в Україні показали, що моя партія була по інший бік барикади. Але це не означає, що ми не виступаємо за прогрес, реформи та європейську інтеграцію. Я впевнений, що, якщо б партія Юлії Тимошенко була б при владі сьогодні, Захід пробачив би їй багато речей", - сказав Кожара.

Читайте також: Євроінтеграція України - в "заручниках" у Тимошенко, - західні ЗМІ