ua en ru

Янукович не буде брати участь у робочій групі по врегулюванню ситуації в країні, - Герман

Президент України Віктор Янукович не братиме участь в роботі робочої групи по врегулюванню ситуації в країні.

Президент України Віктор Янукович не братиме участь в роботі робочої групи по врегулюванню ситуації в країні. Про це в інтерв'ю телеканалу "112" заявила народний депутат фракції Партії регіонів Ганна Герман.

"Робоча група, яка створена на доручення президента України для вирішення ситуації, що склалася, провела сьогодні вранці перше засідання. Група подала сигнал опозиції про те, що готова вести переговори для пошуку шляхів врегулювання ситуації. Поки що від опозиції ми не бачимо чіткої позиції. Ми бачимо різні заяви опозиції. Звучать заяви про те, що опозиція для початку вимагає скасування прийнятих раніше в парламенті законів. Така відповідь опозиції як мінімум не розумний, потрібно відкинути мову ультиматумів", - сказала Герман.

Вона впевнена, що опозиція повинна взяти участь у сьогоднішній зустрічі для врегулювання конфлікту: "Ми повинні сісти за стіл переговорів, виробити алгоритм вирішення ситуації. Мова ультиматуму веде до того, що ми втратимо країну".

Разом з тим, Герман не уточнила персональний склад групи, додавши, що Президент Янукович не бере участь у її роботі.

"Президент особисто не брав участь у переговорах. Президент стоїть над процесом, це Президент всього народу, він представляє інтереси як одних, так і інших людей по різні сторони барикад. Президент, якщо і стане на чиюсь сторону, то не на бік влади чи опозиції, а лише на бік народу", - заявила Герман.

Нагадаємо, у неділю після зустрічі з Януковичем у Межигір'ї Кличко повідомив, що Президент пообіцяв у понеділок вранці, 20 січня, створити комісію з представників Адміністрації Президента, Кабінету міністрів України і представників опозиції, яка займеться вирішенням кризової ситуації в країні.

Раніше лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк повідомив, що комісію очолить секретар РНБО Андрій Клюєв.